Strygestål med Trægreb – TRAMONTINA

229,95 kr.

STRYGESTÅL

Hver gang du skærer gennem emner som grøntsager, kød, frugt mm. slider det en lille smule på din køkkenkniv. Nogle knive er smedet af ståltyper der holder skarpheden længere end andre knive. Uanset ståltype og smedeteknik bliver dine knive sløve, spørgsmålet er bare hvornår. Knive af hårdt stål, der holder skarpheden længst, er også de sværeste at slibe op, når først de er blevet sløve.

Ved regelmæssig brug skal du skærpe dine knive 3-4 gange om måneden. Hvornår du skal slibe knivene er lidt mere tricky. Det afhænger nemlig af deres kvalitet og den type stål, de er fremstillet af – jo hårdere stål, jo sjældnere behøver du at slibe dem. Og så spiller det selvfølgelig ind, hvor ofte du bruger kniven og til hvad. En god grundregel er at slibe sine knive en gang om måneden og skærpe oftere.

Længde: 33 cm

Vægt: 0.210 kg

Leveringstid

Varen afsendes indenfor 1-2 hverdage

Fragt

Fri fragt fra 499 kr.

Tilfredse kunder

5000+ tilfredse kunder

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

STRYGESTÅL

Hver gang du skærer gennem emner som grøntsager, kød, frugt mm. slider det en lille smule på din køkkenkniv. Nogle knive er smedet af ståltyper der holder skarpheden længere end andre knive. Uanset ståltype og smedeteknik bliver dine knive sløve, spørgsmålet er bare hvornår. Knive af hårdt stål, der holder skarpheden længst, er også de sværeste at slibe op, når først de er blevet sløve. Ved regelmæssig brug skal du skærpe dine knive 3-4 gange om måneden. Hvornår du skal slibe knivene er lidt mere tricky.

Det afhænger nemlig af deres kvalitet og den type stål, de er fremstillet af – jo hårdere stål, jo sjældnere behøver du at slibe dem. Og så spiller det selvfølgelig ind, hvor ofte du bruger kniven og til hvad. En god grundregel er at slibe sine knive en gang om måneden og skærpe oftere.

Slibe med strygestål

Strygestålet er en måde, at slibe sine knive på. Og det er faktisk slet ikke så svært, som mange tror. Blot man følger nogle simple regler, kan man få sine skarpe knive tilbage. Med et enkelt strøg – eller to. At slibe en kniv er ikke – som mange fejlagtigt tror – en manddomsprøve eller en stærkmandkonkurrence. Tværtimod. Det gælder om at gøre det så korrekt som muligt – ikke så hurtigt som muligt.

Sådan bruger du et strygestål:

  1. Hold strygestålet i venstre hånd og kniven i højre (og omvendt hvis du er venstrehåndet)
  2. Læg tommelfingeren oven på knivens klinge og læg kniv og tommelfinger ned til strygestålet. Derved fremkommer den rette vinkel at slibe i – nemlig 15 grader – som skal holdes under hele slibningen, for ikke at ødelægge knivens skær.
  3. Før nu kniven ned ad strygestålet i en 15 graders vinkel. Det er ikke nødvendigt at gøre det hurtigt eller lægge mange kræfter i. Strygestålet skal nok gøre arbejdet.
  4. Tag 2-3 strøg på hver side af kniven og den er klar til brug!

Strygestål: L 33 cm

 

 

Yderligere information

Vægt 0,21 kg
Størrelse 33 × 2,8 × 2,8 cm
Materiale:

Rustfrit stål og træ

Opvaskemaskine:

Ja – anbefaler dog håndvask

Grebfarve:

Lysebrun, Mørkebrun

Brand

Garanti

5 år

Du kunne også være interesseret i...

  • Forskærersæt, 3 Dele m. Skærebræt – TRAMONTINA

    Tilbud 349,95 kr.
    Se varen
  • Kokkekniv mørkebrunt træskaft – TRAMONTINA

    Tilbud 129,95 kr.
    Se varen
  • Kokkekniv med Trægreb (38 Cm) – TRAMONTINA – Mørkebrun

    129,95 kr.
    Se varen
  • Filetkniv med Trægreb – TRAMONTINA – Mørkebun

    Tilbud 99,95 kr.
    Se varen
  • Kokkekniv med Trægreb – TRAMONTINA – Mørkebrun

    149,95 kr.
    Se varen
  • Tramontina Kokkekniv 21191198 img 1

    Kokke Skærekniv med Trægreb – TRAMONTINA

    Tilbud 149,95 kr.
    Se varen