Lageret sender varer som normalt

Det perfekte tapasudstyr

Tapas! Den spanske ret som oftest spises under frokost, og folk holder deres Siesta. I Danmark har vi ikke ofte den dejlige sol, som får os til at søge skygge – men I Spanien er det meget normalt. I dette indlæg vil vi fokusere på den traditionelle spanske spise. I Danmark kan den både serveres til frokost, aftensmad eller natmad! Står du og mangler inspiration til tapasbordet? Søger du det perfekte udstyr eller ideer til, hvad du kan servere din tapas i og på? Vi giver dig her inspiration til det perfekte tapasudstyr.
tapas

Hvad er tapas?

Tapas kommer fra Spanien og er småretter, som f.eks. ost, chorizo eller oliven. Man kan servere flere forskellige småretter som snacks eller sætte det sammen til et helt tapasmåltid. Tapas er nemt og kan serveres både for familien eller kræsne gæster. Tapas har nemlig den egenskab at kunne favne enhver, også selvom man enten er kræsen eller allergisk.

En anden god egenskab for at lave en tapas-menu er nemlig, at gæsterne selv kan styre mængden af mad, de ønsker at spise. Den frihed gør, at gæsterne har frie tøjler og du slipper også for ikke at lave en hovedret, hvor du kan risikere at have en ingrediens som en gæst ikke kan tåle. Du kan slippe for det mareridt ved at have en tapas aften. Tapasbordet kan nemlig bestå af hvad som helst – kun fantasien sætter grænser.

Skønne skåle til tapasbordet

Der findes mange forskellige måder at anrette tapas og der spiller mange faktorer ind. Skal man bruge tandstikker til at løfte hapserne eller er det nemmere at bruge hele hånden for at få fat. Som oftest ser man at småretterne serveres i skåle som passer til tapas’en. Gør bordet mere festlig ved at servere de grønne oliven og pestoen i skåle, eller prøv måske at servere lækre røgede mandler i den fine stjerneformede skål fra Sandra Rich. Husk at du med en skål også kan hælde en dressing, dip eller marinade for at give grøntsagerne en ekstra smag. Her kan skåle hjælpe med anretning, så man har forskellige valgmuligheder. Skålens farve kan her give oplevelsen et pift. Du kan lade dig blive inspireret ved at se vores store udvalg af fine skåle. Brug din kreativitet, når du skal dekorere og skabe en hyggelig stemning.

Fine fade til tapas

Fade er uundværligt udstyr til din tapas. Du kan bruge traditionelle fade fra Regas, men ønsker du et mere rustik og naturligt fad, så er træ helt sikkert vejen at gå. Træet er holdbart og kan tåle lidt af hvert. Med et mørkt fad får du en flot kontrast, når du serverer frugt og grøntsager. Du kan også bruge brættet her til serranoskinken eller de forskellige oste. Eller prøv at pifte borddækningen op ved at bruge et skærebræt til serveringen af eksempelvis agurkeruller med røget laks og syrnet fløde. Hvis der er mange gæster man skal servere for – er det godt at have flere fade i køkkenet. Dog kan man også overveje at bruge et lettere skærebræt som servingsfad.

Kønne karafler til borddækningen

Hvis du vil holde det stilrent og elegant, så er det en idé at servere måltidets vin i. En glaskaraffel giver lige det sidste præsentationsmæssigt, hvis du gerne vil give dine gæster en speciel oplevelse. En karaffel er en basis værktøj i vinelskerens redskabskasse. For de fleste vine, så skal det iltes, før man serverer og det kan du let gøres i karaflen.  

Der findes karafler i forskellige materialer. Så søger du derimod et mere rustikt og landligt look til din tapas, kan du prøve med keramikkaraflen fra REGAS. Tag et kig på vores karafler og find lige præcis den, du synes bedst om.

Bliv en del af robas kundeklub

vi sender dig spændende nyheder