Croquetas de setas en mambo - Svampekroketter
Tid I alt: 2t 30 min
Arbejdstid: 45 min
Kan fryses: Ja
Antal personer: 8-10 stk
Indgredienser
Smapemos
- 250 g svampe (gerne et mix af svampe)
- 1 stk løg
- 2 stk æg
- 500 ml mælk
- 1 stk forårsløg
- 2 spsk mel
- Salt og peber
Panering
- Brødkrummer/rasp
- Friskhakket persille
- 1 Æg
- Olie til fritering
Fremgangsmåde
- Rens svampene godt og fjern alt jord. Skær svampene i små stykker.
- Varm en pande med lidt olivenolie. Når olien er varm tilsætter du dit finthakket løg.
- Når løgene er gyldne, tilsætter du svampene og lidt salt. Når svampene er bløde tages de af varmen.
- Tag en gryde og tænd på laveste varme. Tilsæt løg og svampe, og kom melet i gryden og rør omhyggeligt så det ikke brænder på.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør med kraftig omrøring indtil saucen har en passende fast béchamel-konsistens. Smag til med salt og peber og sæt i køleskabet i minimum 2 timer.
- Når dejen er helt kold, kan du forme kroketterne i den størrelse og form, du ønsker.
- Pisk et æg i en skål, og fyld raspen i en anden skål med salt, peber og persille. Dyp kroketten i æggemassen først og derefter i raspen.
- Fyld en gryde med olie (ca ½ fuld) og opvarm olien til ca 180°. Friter kroketterne nogle stykker ad gangen i 2-3 minutter, til de er sprøde og gyldne. Tag kroketterne op på noget køkkenrulle, så de drænes for fedt.
Tip: Voila – så har du de lækreste svampekroketter til din næste tapasmiddag! De kan med fordel holdes varme i en ovn på lav varme, og de kan anrettes med lidt parmesanost revet hen over.