Trykkoger

Det er måske de færreste, der har en trykkoger stående derhjemme, og der er nok mange, der er lidt nervøse ved at skulle bruge sådan en til madlavningen. I andre lande er en trykkoger standardudstyr i ethvert køkken, og det er der en rigtig god grund til. Ved at tilberede maden under tryk, skærer man nemlig en rigtig stor del af tilberedningstiden, ofte op til en hel time. En trykkoger er derfor genial til kød, der normalt kræver meget lang tilberedningstid. Som sagt er mange lidt nervøse over at skulle lave mad under tryk og bruge en trykkoger. Før i tiden var trykkogere da heller ikke af særlig god kvalitet, og kunne ofte ikke holde til det tryk, der opstod under madlavningen. I dag kan man dog være helt rolig, når man anvender en trykkoger. Man skal læse brugsvejledningen ordentligt og have respekt for, at dampen fra gryden jo er skoldhed, og at man derfor skal holde afstand. Overholder man dette, kan man også være helt sikker på, at ens madlavning bliver lettere og tilberedningstiden bliver væsentlig forkortet.

En gaveidé der altid holder

Mangler du en gave til en, der elsker at lave mad? Eller måske en, der gerne vil blive bedre til at lave mad, men ikke orker de lange tilberedningstider? Så er en trykkoger et oplagt valg! Det er faktisk de færreste mennesker, der har en trykkoger stående, men det er som sagt et genialt hjælpemiddel, og derfor også en rigtig god gave til en, du holder af.