Ovnfaste skåle (flere Farver og Størrelser) – REGAS

74,95 DKK299,95 DKK

Ovnfast skål fra Regas

En ovnfast skål er god til lasagne, rodfrugter, kartoffelgratin eller en lækker salat serveret på en luksuriøs måde. Regas ovnfaste fade er inspireret  af det traditionelle spanske landkøkken og med et tydeligt formsprog. fremstillet i stentøj, som er brændt ved 1280 grader, hvilket giver den en fantastisk robusthed. Tåler fryser, mikrobølgeovn, ovn, placering under ovnens grillelement samt vask i opvaskemaskine. Den emaljerede overflade gør det let at gøre produktet rent efter anvendelse. Emaljen er hård, stærk og tæt som glas, hvilket gør det umuligt for smag, fugt, farve og lugt fra madvarer at trænge igennem.

Tåler mikroovn, ovn, frys, køl, elektriske og glaskeramiske kogeplader og maskinopvask og skåle / fade kan bruges på grillen.

Regas producerer på den traditionelle spanske måde, der indebærer håndproduktion- og håndtering, sådan som det altid er blevet gjort. Håndproduktionen kan vise sig i form af ujævnheder i leret og glaseringen. Dette har dog absolut ingen indflydelse på varens brugsværdi, men tilfører den i stedet fin og autentisk patina.

Det originale traditionelle Terracotta/Rødler fra Spanien

“Back to nature” – Terracotta er meget brugt blandt Street Food restauranter verden over.

Ryd

Beskrivelse

Ovnfaste Skåle (flere Farver og Størrelser)

SKÅLE TERRACOTTA 100% NATURMATERIALE

Terracotta produkter fra Regas stammer helt tilbage fra år 1821, hvor Baltasar Regas grundlagde virksomheden beliggende i Breda, Spanien, dengang var fabrikken på kun 300m2 og en produktion på ca. 200 stykker om dagen.

De værktøjer, der blev brugt på dette tidspunkt til forarbejdning af terracotta var en trædrejebænk. Trædrejebænken betjenes med foden, en snor, en nedskærer af metal (kaldet escabeta), et stykke gummi (kaldet corretjó ), et bassin til glasering og en arabisk ovn med direkte ild. Terracotta er et 100% naturmateriale, hvilet kan medføre små farveforskelle fra produkt til produkt.

Terracotta er på vej tilbage i de danske hjem da der er tale om et naturmateriale og har mange fordele: tåler mikroovn, ovn, frys, køl, elektriske og glaskeramiske kogeplader og maskinopvask, skåle/fade kan bruges på grillen.

I Spanien er TAPAS en almindelig spise og her indgår hele serien fra Regas i det spanske køkken

Tapas er navnet på en række små, spanske retter, der kan bruges som appetitvækkere eller sættes sammen til et stort måltid.

Lidt om terrakotta:

Terrakotta italiensk for brændt jord er uglaserede lervarer af finslæmmet masse, brændt ved en lav temperatur. I Grækenland fandtes 5—600 f.Kr. terrakottavaser med sorte figurer på gullig eller rødlig grund. Senere farvede figurer på sort grund. Fra samme tid findes vaser med hvid grund, som blev skabt ved en begitning af pibeler, dekorerede med figurer og ornamentik i farver.

Det 5. århundrede f.Kr. regnes for den græske vasekunsts kulmination. Foruden vaser, skåle og en mængde forskellige brugsgenstande skabtes statuetter dekoreret med farve. De stammer hovedsagelig fra Tanagra og Myrina, hvorefter de har deres navn. Terrakotta anvendtes også i Grækenland til skulpturelle, arkitektoniske prydelser på templerne.

Fra den første romerske kejsertid kom en mængde terrakotta – især olielamper. Omkring Kristi fødsel udførtes i Arezzo skåle af en sjælden kunstnerisk ynde. I renæssancen anvendtes terrakotta meget som arkitektoniske prydelser, særlig i Norditaliens byer som Bologna og Pistoia.

Terrakotta er et skørt materiale og 100% naturprodukt.

Yderligere information

Vægt N/A
Størrelse N/A
Brand:

Regas

Materiale:

Terracotta

Farve:

Olivengrøn, Mørkeblå, Lyseblå

Indhold:

0,274 Liter, 1 Liter og 2 Liter

Opvaskemaskine:

Ja

Brand

Regas

Størrelse:

Ø10 Cm, Ø22 Cm, Ø26 Cm

Vedligeholdelse

Husk at produktet er lavet af naturmateriale (ler) og skal tørres helt efter kontakt med vand. Gerne med bunden opad.

Du kunne også være interesseret i...