Lageret sender varer som normalt

Sådan dækker du et smukt julebord

December nærmer sig med hastige skridt, og det betyder julefrokoster. Men er du klar til vinterens julefrokoster? Vi giver dig her gode tips og tricks, samt uundværlige genstande til din borddækning, så du kan dække det smukkeste julebord til dine gæster.

Årets juletrend

Juletrenden i år byder på grønne farver, messing, guld og genstande fra naturen. Det betyder, at den traditionelle røde julepynt er yt, mens det moderne look er in. Når du skal udvælge pynten til stuen og især til julebordet, så tænk i dybe grønne farver, samt guldfarvet eller messingfarvet pynt. Derudover er det blevet mere og mere populært at bringe naturen ind i sit hjem, blandt andet ved at bruge kogler som dekorativ pynt. Koglerne kan eksempelvis sprayes med guldglimmer og placeres i de skønne glaskugler fra Sandra Rich. 

Glaskuglerne giver rummet et både rustikt og moderne look, med sin dråbeformede glaskugle og reb. Man kan også vælge at bruge det rustikke stentøjsfad fra CHIC til årets juledekorationer. Enten til en adventskrans med grønne lys, eller til en dekoration med mos, kogler og guldfarvet julekugler. Pift det op med lidt glimmer og brug det som en del af borddækningen og få på den måde skabt en hyggelig atmosfære. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til juledekorationer.

juletrend Roba
Krystalglas Roba

Gode tips til borddækningen

Et godt tip til borddækningen er at gå efter et stilrent look og holde det simpelt. Det mest vellykkede bord er det, der står skarpt, og hvor der ikke er for mange ting. Husk på, at folk skal kunne snakke med og se hinanden, og det kan være svært, hvis der er for meget pynt på bordet, eller høje vaser med blomster. Med de sorte rustikke tallerkener fra CHIC får du skabt et moderne look, der bryder med det traditionelle julebord.

En julefrokost er en fin anledning til at finde de flotte glas eller krystalglassene frem, så borddækningen bliver mere elegant. Vi fører et stort udvalg af krystalglas til både rødvin, hvidvin, øl og cocktails. Så kig ind og lad dig inspirere af vores krystalglas. For de fleste er julefrokost lig med snaps. Men hvordan skal snapsen egentlig serveres? 

Der er nemlig forskel på, om du serverer en klar eller gylden snaps. Den gyldne skal serveres tempereret. Det har noget at gøre med indholdet af kommen, der oftest er lavere i gyldne snaps. Smagen vil derfor folde sig bedst ud ved stuetemperatur. 

Den klare snaps skal serveres kold, fordi indholdet af kommen her er højere og derfor folder sig bedst ud, hvis kold. Et tip til serveringen af den klare snaps er, at hvis du har ladet snapsen ligge ”permanent” i fryseren, så skal den have lov til at tø ordentlig op, før du serverer, ellers serverer du ren spiritus for dine gæster.

Et veldækket bord

Et veldækket bord komplimenterer den lækre mad, du har brugt timer på at lave. Vælg en dug, der passer til den stil, du søger. En hvid dug giver et stilrent og klassisk look, mens du med en mørkegrøn dug rammer årets juletrend og giver dit julebord lidt mere farve. Du kan også pifte bordet op med de fine grønne fyrfadsstager fra Sandra Rich, der med sin grønne farve passer ind i årets juletrend. Levende lys er noget af det hyggeligste og giver din julefrokost en rar og hjemlig atmosfære. 

Et andet godt tip til borddækningen er servietter. En serviet er med til at gøre bordet mere stemningsfyldt. Vælg én i en lidt tykkere kvalitet med en dekorativ guldfarvet servietring eller prøv at kast dig ud i foldningens kunst. Man kan skabe nogle rigtige fine servietter, der passer til borddækningen og skaber en god stemning. En idé kunne være at folde servietten som et juletræ.

Brug de fine skåle fra CHIC til at servere maden i. Skålene er lavet i stentøj i skinnende metallisk guld eller sølv og vil derfor passe godt til julebordets smukke borddækning. På denne måde holder du en ensartet stil hele vejen igennem og sikrer dig derved et smukt og stilrent look, som skaber den helt rette atmosfære til din julefrokost.

Mangler du øvrig inspiration til at dække det perfekte bord? Vi har tidligere skrevet et blogindlæg med ideer til borddækningen, og hvordan man dækker det perfekte bord.

Veldækket bord Roba

Bliv en del af robas kundeklub

vi sender dig spændende nyheder