Kundeservice 35 10 62 00 Fri fragt fra 399 ,- kundeservice@roba.dk

Idéer til borddækning

Har man inviteret gode venner og brugt lang tid på madlavningen, er prikken over i’et et flot og veldækket bord, der indikerer hygge og samvær. Vi har derfor samlet alt det, du behøver til det perfekte sommerbord, der vil imponere dine gæster, og gøre din sommeraften endnu mere hyggelig. 

Har du helt styr på, hvordan man dækker et bord? Altså både hvordan bestikket skal ligger, hvordan glassene skal stå, og hvad man bruger hvonår? 
Hvis ikke er der hjælpe at hente her. Det er nemt, og alle kan lære det.   

 

Korrekt borddækning

Start med at lægge en fin dug på bordet. Dugen må ikke være for lang, men skal samtidig gå lidt ud over bordkanten. 
Sæt derefter tallerkenen til hovedretten på bordet.Ovenpå tallerkenen lægger du en serviet, der matcher dugen, og der ovenpå sætter du en tallerken eller skål til forretten. 
Placer bestikket på hver side af tallerkenene, gaflen til venstre og kniven til højre med skærret imod tallerkenen. Bestik til desserten skal ligge over tallerkenen. 
Placering af glas er dér mange går galt i byen, men i virkeligheden er det utrolig simpelt. Det glas længst mod højre, er det der skal bruges først. Om glassene står skråt eller på en lige linje er en smagssag, det vigtigste er, at man starter fra højre.   

 

Idéer til bordpynt

Udover en korrekt opstilling af service, er bordpynten også rigtig vigtig for borddækningen og dét, der lige giver den sidste finish. Dæk gerne op med friske blomster, men husk at en stor buket ofte er mere i vejen end den gavner. Dæk hellere op med små blomstreanretninger, så gæsterne kan tale sammen, og der også er plads til at sætte maden. 
Levende lys er næsten et must på et veldækket bord. Igen skal du huske på, at gæsterne skal kunne tale sammen, og derfor er det mest praktisk at have små fyrfadslysestager stående på bordet.      

Hvad du skal dække op med

Vi har samlet et lille udvalg af tallerkener, glas og bestik, der alle med deres super enkle og lyse design, er perfekte på ethvert sommerbord. Med den hvide farve og det simple look passer servicet til alt, og du kan derfor pynte dit sommerbord med lige præcis den farver, som du gerne vil have. 

BY CHIC laver tallerkener og skåle i alverdens farver og former, men især de hvide CLARO BY CHIC er helt perfekte på et fint sommerbord.  

Til sommerbordet hører også fine glas. Skal der serveres vin, skal du huske også at sætte et vandglas ved hver kuvert og have en karaffel med koldt vand stående på bordet. 
Ellers er det reglen fra før, om at man starter fra højre. Det vil sige første vandglas, så hvidvinglas, rødvinglas og eventuelt et glas til dessertvinen til sidst. 

Der findes et utal af glas i forskellige typer og design, og det er udelukkende et spørgsmål om smag og behag, hvilke glas man foretrækker. Til et flot sommerbord, må glasene dog gerne være enkle, som for eksempel, det kunne for eksempel være et simpelt krystalglas.   
 

Udover tallerkener og glas er bestikket også en vigtig del af borddækningen. Bliver der serveret flere retter, skal der være bestik til hver enkelt ret, hvor det der ligger yderst er til forretten. 
Et godt bestik er altafgørende for en god madoplevelse, og derfor er det vigtigt at bestikket passer til maden. Det vil for eksempel sige steakknive til steaks og grillbestik til grillmad.    

Tilmeld dig Roba kundeklubben

Du får unikke tilbud samt 10% rabat på din første ordre.

Close Menu
0
×
×

Cart