Lageret sender varer som normalt

Inspiration og idéer til borddækning

Har man inviteret gode venner og brugt lang tid på madlavningen, er prikken over i’et et flot og veldækket bord, der indikerer hygge og samvær. Her har vi derfor samlet alt det, du behøver til det perfekte bord, der vil imponere dine gæster, og gøre din aften endnu mere hyggelig. Har du helt styr på, hvordan man dækker et bord? Altså både hvordan bestikket skal ligge, hvordan glassene skal stå, og hvad man bruger hvonår? Hvis ikke er der hjælpe at hente her. Det er nemt, og alle kan lære det.
borddækning Roba

Den korrekte borddækning

– Start med at lægge en fin dug på bordet. Dugen må ikke være for lang, men skal samtidig gå lidt ud over bordkanten.

– Sæt derefter tallerkenen til hovedretten på bordet.Ovenpå tallerkenen lægger du en serviet, der matcher dugen, og ovenpå sætter du en tallerken eller skål til forretten.

– Placér bestikket på hver side af tallerkenene, gaflen til venstre og kniven til højre med skærret imod tallerkenen. Bestik til desserten skal ligge over tallerkenen.

– Placering af glas er dér mange går galt i byen, men i virkeligheden er det utrolig simpelt. Det glas længst mod højre, er det der skal bruges først. Om glassene står skråt eller på en lige linje er en smagssag, det vigtigste er, at man starter fra højre.

Idéer til bordpynt

Udover en korrekt opstilling af service, er bordpynten også rigtig vigtig for borddækningen og dét, der lige giver den sidste finish. Dæk gerne op med friske blomster, men husk at en stor buket ofte er mere i vejen end den gavner. Dæk hellere op med små blomstreanretninger, så gæsterne kan tale sammen, og der også er plads til at sætte maden.

Lad dig inspirere af vores store udvalg af vaser, der passer perfekt til din borddækning.

Levende lys er nærmest et must på ethvert veldækket bord. Igen skal du huske på, at gæsterne skal kunne tale sammen, og derfor er det mest praktisk at have små fyrfadslysestager stående på bordet.

Mangler du inspiration til lysestager og andet bordpynt? Vi er sikre på, at vi har noget, der passer til din stil, så tag endelig et kig på vores udvalg.

borddækning Roba

Bliv en del af robas kundeklub

vi sender dig spændende nyheder