Strygestål – TRAMONTINA

249,95 kr.

STRYGESTÅL

Hver gang du skærer gennem emner som grøntsager, kød, frugt mm. slider det en lille smule på din køkkenkniv. Nogle knive er smedet af ståltyper der holder skarpheden længere end andre knive. Uanset ståltype og smedeteknik bliver dine knive sløve, spørgsmålet er bare hvornår. Knive af hårdt stål, der holder skarpheden længst, er også de sværeste at slibe op, når først de er blevet sløve.

Ved regelmæssig brug skal du skærpe dine knive 3-4 gange om måneden. Hvornår du skal slibe knivene er lidt mere tricky. Det afhænger nemlig af deres kvalitet og den type stål, de er fremstillet af – jo hårdere stål, jo sjældnere behøver du at slibe dem. Og så spiller det selvfølgelig ind, hvor ofte du bruger kniven og til hvad. En god grundregel er at slibe sine knive en gang om måneden og skærpe oftere.

Længde: 38,5 cm

998 på lager (kan bestilles som restordre)

Leveringstid

Varen afsendes indenfor 1-2 hverdage

Fragt

Fri fragt fra 499 kr.

Tilfredse kunder

5000+ tilfredse kunder

Varenummer (SKU): NH24017110TR Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

STRYGESTÅL fra Tramontina

En god måde at vedligeholde sine køkkenknive på er at bruge et strygestål. Et solidt greb gør det nemt at slibe dine knive og opnå de perfekte snit.

Slibe med strygestål

Strygestålet er en måde, at slibe sine knive på. Og det er faktisk slet ikke så svært, som mange tror. Blot man følger nogle simple regler, kan man få sine skarpe knive tilbage. Med et enkelt strøg – eller to. At slibe en kniv er ikke – som mange fejlagtigt tror – en manddomsprøve eller en stærkmandkonkurrence. Tværtimod. Det gælder om at gøre det så korrekt som muligt – ikke så hurtigt som muligt.

Sådan gør du:

  1. Hold strygestålet i venstre hånd og kniven i højre (og omvendt hvis du er venstrehåndet)
  2. Læg tommelfingeren oven på knivens klinge og læg kniv og tommelfinger ned til strygestålet. Derved fremkommer den rette vinkel at slibe i – nemlig 15 grader – som skal holdes under hele slibningen, for ikke at ødelægge knivens skær.
  3. Før nu kniven ned ad strygestålet i en 15 graders vinkel. Det er ikke nødvendigt at gøre det hurtigt eller lægge mange kræfter i. Strygestålet skal nok gøre arbejdet.
  4. Tag 2-3 strøg på hver side af kniven og den er klar til brug!

Strygestål: L 38,5 cm

Yderligere information

Vægt 0,21 kg
Størrelse 33 × 2,8 × 2,8 cm
Brand

Materiale

Rustfrit Stål og Træ

Opvaskemaskine

Ja – anbefaler dog håndvask

Garanti

5 år

Farve

Lysebrun, Mørkebrun, Rød