Kundeservice 35 10 62 00 Fri fragt fra 399 ,- kundeservice@roba.dk
  • CHAMPAGNEGLAS LARA FID PÅ ROBA.DK

Vinglas Krystal (35-45 Cl) – LARA

31,95 DKK37,95 DKK

VINGLAS LARA

Vinglasset LARA er af meget  høj kvalitet og velegnet til dagligbrug. Et all round-glas til de store og kraftige vine. Med sine moderne afrundede linjer passer denne glasserie til enhver begivenhed. Dæk et elegant middagsbord med de smukke glas i Lara-serien. Glasset er meget fleksibilitet og har bedre styrke end et almindeligt glas. Vores rummelige glas giver vinen godt med plads til at udvikle sig og glassene er stilfulde. I Lara-serien, finder du bl.a. glas til rødvin, hvidvin, champagne, øl, cocktail og vand.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: , , ,

Beskrivelse

Vinglas serien er naturligvis produceret i blyfri krystalglas og tåler maskinopvask.

Vinglas er alle Böhmisk glas

Vores rummelige glas giver vinen godt med plads til at udvikle sig. Glassene er stilfulde, Lara-serien, som også tæller glas til rødvin, hvidvin, champagne, øl, vand og cocktail. Elegant glasserie til bordet i et raffineret design. Med sine moderne afrundede linjer passer denne glasserie til enhver begivenhed. Glasset er maskinblæst hvilket gør at, bæger og stilk har sværere ved at briste. God gaveidé sammen med en god flaske vin til jubilæet m.m. – eller måske bare som forkælelse til dig selv.

Pynter på et hvert bord

Lidt om Böhmisk glas:

Lidt før 1680 opdagede en böhmisk glasmager (man ved desværre ikke mere hvem), at man i stedet for soda, som venetianerne havde brugt som flusmiddel, kunne anvende potaske. Glasmassen tilsattes ligeledes kridt. Det produkt, som man herved opnåede, var tungere, solidere og bedre egnet til at optræde i tykke lag end det venetianske. Samtidig viste det sig, at dette glas var særdeles velegnet til slibning og i nogen grad kunne erstatte det kostbare bjergkrystal. Ganske vist opnåede b. aldrig så skønt et spil som det engelske blykrystal, men alligevel opnåede man et produkt, som i mange år på kontinentet betragtedes som det fornemste. B. kaldes også undertiden klangglas.

Har været fremstillet siden 1600, men først i 1680’erne nåede man frem til et kvalitetsprodukt, som fra da af gik sin sejrsgang over Europa (til midten af 1800-tallet) med det rene, farveløse bjergkrystal som forbillede. Glassene var særdeles velegnede til slibning og gravering, der som oftest udførtes helt andre steder end de bøhmiske glashytter, f.eks. i Schlesien og Sachsen i serier på 100 glas eller mere med ens ornamentik: blomster, planter, figurscener eller allegorier. Oprindelig solgtes glassene af omvandrende bøhmiske glashandlere, men i første halvdel af 1700-tallet oprettedes rundt omkring i Europa bøhmiske glashandelskompagnier, bl.a. København. Lågpokaler var en særlig specialitet. Det særlig karakteristiske ved dem er de indlagte snoede, gyldne eller blå tråde i stilk og lågknop. Der lavedes også en tungere type, der blev slebet mod rosetmønster og kugler. Ægte bøhmiske glas forekommer jævnligt i handelen, men der er også mange efterligninger.

Yderligere information

Vægt 0.178 kg
Størrelse 8 x 8 x 20 cm
Materiale:

Krystal

Indhold:

35 CL

Opvaskemaskine:

Ja

STØRRELSE

,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Vinglas Krystal (35-45 Cl) – LARA”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close Menu
0
×
×

Cart