Beskrivelse
Yanagiba sushikniv
Håndtag Nylon med Microban anti bakteriel beskyttelse.
Kniven tåler maskinopvask. Vi anbefaler dog at vaske kniven i hånden, da opvaskemaskinen på sigt gør kniven sløv.
Yanagiba sushiknive bruges primært til at skære i fisk. Yanagiba sushiknive er kendt for deres smalle klinge og relativt spidse udformning, som giver fuld kontrol over snittet. Den lange klinge er skabt til at skære fisken i en enkelt bevægelse.
Kombinationen af skæreteknik, spids bladvinkel og skarp kant resulterer i meget lidt celleskader i skærefladen. Dette er især vigtigt for retter, hvor fisken spises rå, fordi det hjælper med at bevare den oprindelige smag og struktur af fisken.
Yanagiba oversættes groft til engelsk som “pilblad”, hvilket er en beskrivelse af det lange og slanke blad på kniven.
Yanagiba sushikniv stammer fra Kansai (Ōsaka) -regionen i Japan.