Beskrivelse
STRYGESTÅL fra Tramontina
En god måde at vedligeholde sine køkkenknive på er at bruge et strygestål. Et solidt greb gør det nemt at slibe dine knive og opnå de perfekte snit.
Slibe med strygestål
Strygestålet er en måde, at slibe sine knive på. Og det er faktisk slet ikke så svært, som mange tror. Blot man følger nogle simple regler, kan man få sine skarpe knive tilbage. Med et enkelt strøg – eller to. At slibe en kniv er ikke – som mange fejlagtigt tror – en manddomsprøve eller en stærkmandkonkurrence. Tværtimod. Det gælder om at gøre det så korrekt som muligt – ikke så hurtigt som muligt.
Sådan gør du:
- Hold strygestålet i venstre hånd og kniven i højre (og omvendt hvis du er venstrehåndet)
- Læg tommelfingeren oven på knivens klinge og læg kniv og tommelfinger ned til strygestålet. Derved fremkommer den rette vinkel at slibe i – nemlig 15 grader – som skal holdes under hele slibningen, for ikke at ødelægge knivens skær.
- Før nu kniven ned ad strygestålet i en 15 graders vinkel. Det er ikke nødvendigt at gøre det hurtigt eller lægge mange kræfter i. Strygestålet skal nok gøre arbejdet.
- Tag 2-3 strøg på hver side af kniven og den er klar til brug!
Strygestål: L 38,5 cm