Albondigas - Spanske kødboller
Tid I alt: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Kan fryses: Ja
Antal personer: 4
Tid I alt: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Kan fryses: Ja
Antal personer: 4
Indgredienser
Kødboller
- 2 håndfuld persille
- 1 fed hvidløg
- 500 g oksekød
- 1 tsk salt
- 50 g chorizo
- 2 spsk rasp
- 1 æg
- Peber
Tomatsovs
- 500 g tomatpassata
- 2 fede hvidløg
- 1 løg
- 1 spsk oregano
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
Kødboller
- Hak dine hvidløg og dit persille helt fint.
- Herefter tager du dit oksekød og rører det sejt med salt i en røremaskine.
- Tilføj alle ingredienserne til farsen, og rør den helt lind.
- Form kødbollerne i den størrelse du synes er passende.
- Tilsæt noget olivenolie eller neutral olie på panden, og steg kødbollerne gyldenbrune på alle sider.
Tomatsovs
- Først hakker du dine løg og hvidløg helt fint.
- Tag nu den samme pande som du stegte kødbollerne i, og kom dine hakkede løg heri med paprika, oregano og lidt olie.
- Når løgene er blevet bløde tilsætter du tomat og koger det hele op.
- Tilsæt sukker, salt og peber efter smag.
- Tag dine kødboller og vend dem i tomatsovsen.
- Lad det simre i 5-6 minutter.
- Hæld dem op i et flot serveringsfad og drys evt med frisk persille – og voila, så har du den perfekte tapasanretning.
Tip: De lækre spanske kødboller går godt sammen med aioli, revet ost på toppen eller et lækkert brød.